Kan man overhovedet behandle sorg igennem kropsterapi?

 

Sorg handler ikke kun om at miste nogen eller noget, som ligger udenfor os selv. 

Sorg kan lige så meget være en følelse indadtil. En følelse, som mange ikke ved hvilken form, sprog eller hvor du ikke kan pege tilbage på noget bestemt, som er sket i livet. 

De fleste mennesker kender til følelsen af sorg, som vi oplever den, når vi mister nogen vi elsker og har kær. Det kan både være et konkret og pludseligt tab, i forbindelse med skilsmisse, fyring, dødsfald eller at livet ikke blev, som vi havde forestillet os. 

Men, mange mennesker lever også med en sorg, som ikke direkte med et tab at gøre. Det kan være enormt svært at identificere, sætte ord og form på, da der ikke er en konkret hændelse, som har udløst den.

 

Hvordan kan sorg opstå?

Fysiske symptomer på sorg

Sorg kan opstå i forbindelse med tab af selvkærlighed, hvis man over lange perioder har tilsidesat egne behov og faldet ind i de mønstre, som ligger i familien, det omgivende samfund, job m.m.

Tilsidesættelse af egne værdier og følelser. 

Ofte oplever jeg klienter kommer med en dyb tristhed, udmattelse og utilfredshed. Følelser og tilstande jeg genkender fra mit liv med uforløst sorg. 

Når vi kommer dybere ned, kommer vi ofte derned, hvor der opstår et hul, en fornemmelse, af sorg. En sorg, som ikke har været anerkendt. En sorg, som aldrig fik et navn, en form, et sprog.

Der er så mange fysiske symptomer på uforløst sorg. Mange kommer med ondt i nakken, knæ lænde smerter eller  vejrtrækningsproblemer. Migræne, indadvendte tommelfingre, tæer, kolde hænder, ondt i kæberne og træthed og udmattelse, har ofte følgeskab. 

Vi skal ofte ind og arbejde mere intensivt med symptomerne, før vi får fat i roden. Kroppen er nemlig så smidig, samarbejdsvillig, at den venner sig til smerter eller manglende selvomsorg, er en normal tilstand. Vi bliver nærmest immune overfor kroppens signaler. 

Når sorgen ikke bliver hørt, favnet og givet plads, begynder kroppen af reagerer med et spændingsmønster.

Åndedrættet stagnerer og føler som om det sidder fastklemt i brystkassen og i lungerne. Ondt i maven, bliver overhørt. Sammenfald i kropsholding, som kollapser omkring maven, ondt i maven, og giver smerter i lænd og ryg. Hovedet kan skyde sig frem, og låse for nakken og skuldrene, så der opstår smerter og hovedpine. 


Vores nervesystem veksler mellem 2 tilstande. i det parasympatiske nervesystem slapper kroppen af og restituerer. Hvorimod det sympatiske nervesystem er slået til når vi skal præstere.

En skjult sorg giver følelsen af lavt selvværd

Mange mennesker kan genkende at tilsidesætte egne behov og følelser for at andre har det godt og får det de beder om. Det kan også være nødvendigt i perioder. Når vi bliver forældre er det helt naturligt at vores behov træder i baggrunden for det lille nye menneskebarns behov, som trumfer alt. 

Vi kan også have forældre, som har svært eller slet ikke i stand til at tage ansvar for sig selv. Børn af misbrugere, (alkoholikere m.m) eller fysisk og psykisk sygdomme kommer automatisk til at tilsidesætte egne behov for ikke at overbelaste og stille krav til forældrene.

Jeg ser det også i parforhold, arbejdslivet at vi tilsidesætter egne behov for at få kabalen til at gå op. 

Når du tilsidesætter dig selv for andre, kan det indlejres som en grundregel, og det bliver man syg af. Her opstår den dybe sorg. 

Mange skilsmissebørn danner disse grundregler i barndommen og først senere i livet hvor stress, angst og depression vælter dem, får de øje på mønsteret og den sorg som der ligger i dem. Genkendelse af selvkærlighed er nærmest ikke eksisterende. 

Behandling af sorg med kropsterapi

Kroppen har faktisk den magiske evne at den kan heale os fra sorg. Men hvis vi ikke giver os selv lov til den healingsproces, fordi vi har et mønster om at præstere altså en pres på det sympatiske nervesystem, og Yang energien, så vil vi på et tidspunkt ryge mentalt og fysisk i ubalance. 

Gråd og hulken er en naturlig selvregulering af tab og sorg, hvor vi igennem kroppen oplever følelsen af forløsning. Når vi hulker åbner vi op for brystkassen, der sker en automatisk afspænding af kroppen og der udløses efter følelsen af ro og grounding. 

Når jeg har klienter med spændingsmønstre, ubalancer i hormoner, dårlig søvn m.m. så begynder jeg ofte på det fysiske niveau for netop at hgenskabe kroppens evne til at heale igennem afspænding. Jeg oplever mange begynde heftigt at græde, grine, ryste som alt sammen er gamle følelser, som har sat sig i kroppen og som kommer op til overfladen for at blive opløst og forløst.

Når jeg har kontakt til dit nervesystem vil jeg med en dybdegående pulserende energibehandling få muskler og bindevæv til at slappe af. Varmen på briksen favner dig og du føler dig tryg. Dit nervesystem vil stille og roligt glide ind i det parasympatiske og vi kan åbne op for det ubevidste som kroppen giver os adgang til. Det er også her der er adgang til det indre barn, favne det og den medfødte evne til selvkærlighed aktiveres igen.

 

 


Vi kan gå rundt i livet - levendedød - manglende på selvkærlighed og sorg i årevis, uden at helt fornemme, hvad der er på spil, inde i os. Det er først når der opstår fysiske smerter, angst, depression eller andre kriser, vi får mulighed for at vende os indad.

Kropsbehandling af sorg giver lethed og ny energi

Alle klienter, som jeg har igennem mine hænder beskriver en dyb ro inde i kroppen, samt en lettelse og lethed i kroppen, efter behandlingen. Forløsning af traume og sorg i kroppen er noget af det mest livgivende og befriende, vi som mennesker kan opleve.

Mange af de klienter som søger mig, mærker at de nærmest bliver levende igen. De sover dybt, befries fra smerter, udmattelsen fortager sig, og finder ud af hvor pressede de har været. At opløse den indre sorg – igennem kropsterapi opløser udmattelsen og er en selvkærlig og livgivende behandling. Min erfaring er at den giver dig endnu flere positive resultater end nuet umiddelbart viser.  

Når du slipper sorgen, giver du plads til egne behov, genfinder livsgnisten og kærligheden til dig selv og de som står dig nært.

Kontakt mig hvis du vil vide mere om,  hvordan jeg kan hjælpe dig

Få 15 % på

første setting

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.